Mikä ihmeen ”Taidekuja”?

Taidekuja (eng. Artists Alley) on yleensä erilaisten kulttuuritapahtumien yhteydessä oleva tila, jossa taiteilijat ja käsityöläiset esittelevät ja myyvät töitään, ottavat vastaan tilaustöitä, tapaavat fanejaan ja verkostoituvat. Taidekujapaikka varataan usein jo kuukausia etukäteen, jolloin alkavat myös valmistelut, esimerkiksi sarjakuvakirjojen painattaminen tai taideprinttien tulostaminen.


Mikä tämän sivuston tarkoitus on?

Koska nykyisen korona-tilanteen vuoksi kaikki kevään tapahtumat ja moni kesän tapahtuma on peruutettu, on moni taidekujaan valmistautunut taiteilija joutunut ikävään tilanteeseen: tuotteiden myyminen verkon kautta on monesti huomattavasti haastavampaa kuin fyysisen myyntipöydän ääreltä. Tämän sivuston tarkoitus onkin helpottaa tilannetta tarjoamalla mahdollisuus ilmaiselle näkyvyydelle.


Myydäänkö täällä jotakin?

Tällä sivulla itsessään ei tapahdu myyntiä, mutta tämän sivun kautta on mahdollista päästä taiteilijoiden omille myyntisivuille.


Kuka saa ilmoittautua taidekujalaiseksi?

Sivusto on suunnattu ensisijaisesti kaikenkarvaisille sarjakuvantekijöille, jotka myyvät verkon kautta tuotteitaan, mutta toki muutkin taiteilijat ja käsityöläiset ovat tervetulleita! 🙂


KÄÄK! Tiedoissani on virhe! Tai: Haluan muuttaa tietojani

Lähetä viestiä yhteydenottolomakkeen kautta, niin selvitetään asia!


Kuka on sivuston takana?

Alkuperäisen idean taidetyyppien listaamiseen sai Laura (Perhoslapsi), joka toimi mukana sivuston kehitystyössä ja vastaa nyt Taidekujan sosiaalisen median kanavista. Sivuston koodauksen teki Hilda (Linnunhymy), joka häärää sivuston ylläpitäjänä ja katsoo, että lista pelittää niin kuin kuuluukin. Iso kiitos myös H-P Lehkoiselle, joka toi meidät yhteen ja siten potkaisi koko projektin liikkeelle. 🙂